Tuesday 28 February 2012

Fliottes

This week on BBC Jersey, we explained a Jersey dish, traditionally made on Good Friday : fliottes
  • flieu = flour
  • lait = milk
  • chucre = sugar
  • sé = salt
  • tchul'lée = spoonful
  • oeu = egg
  • beurre = butter
  • muscade = nutmeg
  • farce = batter
  • dêmêler = to mix
  • ajouôter = to add
  • mett' = to put
  • tchuithe = to cook
  • bouoilli = to boil
  • laîssi = to leave
  • caud = hot, warm

Vidgo:



Èrchette:

Des Fliottes
Pouor lé Vendrédi Saint
  • eune d'mié-livre dé flieu
  • eune quarte d'lait
  • un quart'ron d'chucre
  • eune d'mié-tchul'lée à thée d'sé
  • deux oeux
  • un mio d'beurre
  • d'la muscade
Dêmêlez la flieu, l'chucre, les oeux et l'sé. Ajouôtez un gouttîn d'lait d'extra.

M'ttez la quarte dé lait à bouoilli, atout l'beurre, pis m'ttez la farce à tchuithe dédans, la valeu d'eune tchul'lée à soupe à la fais.

Ou trouv'thez qué la farce lève et fliotte dans l'lait.

Laîssiz les fliottes mitonner pour tchiques minnutes.

À m'suthe qu'i' tchuisent, m'ttez-les dans un pliat et gardez-les caudes.

Eune fais qué toute la farce est tchuite, sèrvez les fliottes caudes auve lé lait dans tchi qu'il' ont 'té tchuites.

No comments: